Joris Van den Brande en Joris Hessels / Bronks - 'Geef mijn hand terug'

Voorstelling over ongeneeslijk ziek zijn

‘Geef mijn hand terug’ is een voorstelling over een ongeneeslijke ziekte, het lot, de kwetsbaarheid van de dingen, de reacties van onhandige omstaanders en alle tragische en komische situaties die daaruit voortvloeien. Een gesprek tussen twee vrienden. Zonder taboes en vol humor.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Donderdag 28 april 2022
20 u. (deuren 19 u.)

Theaterzaal

€ 12 | € 9 (+65 j.)

JAN
Als God bestaat
dan is hij een slechte garagist, zegt mijn vader.

JORIS
Jan ik vind dat je overdrijft.
Je zit hier maar over je ziekte te babbelen
en het gaat allemaal over ik ik ik
maar hierbuiten ...daarbuiten, hé ...
er zijn mensen, die hebben niets!
Beseft ge dat?
Die zijn zo arm!
Die kunnen niet eens een ziekte hebben.
Zo arm zijn die!
Hebt ge die al horen klagen?

‘Geef mijn hand terug’ is een voorstelling over vriendschap in zijn eerlijkste vorm. Maak kennis met Joris en Joris, twee vrienden die het verhaal vertellen van Jan. Ze hebben het over de kwetsbaarheid van de dingen. Over het lot en over een ongeneeslijke ziekte. Zonder taboes, vol humor en met een aantal welgemikte platen op de platendraaier.

Er kan altijd iets op je hoofd vallen, maar je kan niet altijd een helm opzetten. Of wel?

Enkele jaren geleden kreeg Jan De Brabander, vormgever en scenograaf bij onder andere BRONKS, te horen dat hij een ziekte heeft. Een ziekte met als enige zekerheid dat het alleen maar erger wordt. Hoe erg? Hoe snel? Dat weet niemand. Jan vertelde zijn verhaal aan Joris Van den Brande, die er een universele theatertekst uit destilleerde. Joris Hessels en Joris Van den Brande brengen dit kwetsbare verhaal op sublieme wijze.

Deze voorstelling werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2018. Uit het Juryrapport: ‘Op veel vlakken voel je dat dit verhaal uit het leven is gegrepen, mee geïnspireerd door de ervaringen van Jan De Brabander, de vaste scenograaf en vormgever van het Brusselse theaterhuis BRONKS, die sinds vijf jaar aan Parkinson lijdt. Het maakt van deze voorstelling één van de meest wezenlijke, oprechte producties die we dit seizoen hebben gezien.'

'Hessels en Van den Brande trekken zonder meligheid de kaart van de ontroering. (…) Stoere mannenpraat en een klein hartje: dit stuk heeft het allebei.' (Magali Degrande, Het Nieuwsblad)

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design