Okidok - 'HA HA HA'

Capriolen en buitengewone acrobatietechniek

‘HA HA HA’ is de eenvoudige, maar duidelijke titel die dit clowneske spektakel treffend samenvat. Een hele voorstelling staat de lach centraal. Soms schuilt hij in kleine hoekjes, soms is hij uitbundig. Maar altijd is de lach aanwezig op ieders lippen, van jong én oud.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Vrijdag 27 mei 2022
20 u. (deuren 19 u.)

Theaterzaal

€ 15 | € 11 (+65 j.)

Op het podium zien we twee rare, komische figuren: de rode neus en de komische loop verwijzen soms naar de clowns uit het vroegere Oostblok. Maar deze knipoog naar de traditie gaat gepaard met een uitgesproken smaak voor de verbeeldingskracht, gekoppeld aan een aangeboren zin voor het komische, gekruid met een buitengewone acrobatietechniek. Al deze elementen maken van ‘HA HA HA’ een wonderlijk spektakel van een clownesk duo in een mysterieus universum, grenzend aan de tekenfilms van Tex Avery en met referentie naar het objectentheater.

In een opeenvolging van onwaarschijnlijke, hoogst vermakelijke sketches drijft ‘HA HA HA’ de spot met alle kunstige ingrepen en ander gehoempapa. Enkele schaarse voorwerpen sieren het beeld van de soberheid, maar deze dienen enkel als voorwendsel tot nieuwe gags, een nieuwe loop met de fantasie: een ballon die uit de hemel valt, een rebelse wortel, een poort naar de vergankelijkheid.
Het vreemde kruist onophoudelijk de vindingrijkheid. Alles speelt zich af in de blikken, in de mimiek, in de onderlinge verhoudingen ook, want de acolieten zijn om beurten slachtoffer, rivaal of bondgenoot.

Okidok behoort reeds jaren tot de top van de internationale humoristische circusacts. Met zijn eerste creatie, ‘HA HA HA’, wist dit Waalse duo zich meteen sterk te onderscheiden. Een titel met als inzet: de lach. De lach staat centraal, soms in kleine hoekjes, soms uitbundig, maar steeds aanwezig op alle lippen zonder onderscheid in leeftijd.

'Okidok is fysieke nonsens op zijn best.' Het Nieuwsblad

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design