Vrijetijdscentrum Brieleke miste z’n start niet

26 september 2021

Vrijetijdscentrum Brieleke miste zijn feestelijke start niet: het openingsweekend op 25 en 26 september werd een knaller van formaat. Vooral zaterdag lokte veel bezoekers naar het nagelnieuwe complex. De officiële opening van de nieuwe infrastructuur was meteen ook het startschot van het seizoensprogramma 2021-2022.

Onze inwoners hebben er meer dan 40 jaar op moeten wachten, maar zijn er trots op: Wommelgem heeft nu een zaal waarin zowel feesten als concerten en voorstellingen kunnen plaatsvinden. Voor de feestelijke aftrap werden maar liefst drie dagen uitgetrokken, met op vrijdag 24 september een receptie voor genodigden. Na het inhuldigingsmoment maakten broer en zus Tine en Pieter Embrechts hun opwachting in de theaterzaal, meteen het allereerste optreden in COC Brieleke. Een verrassend duo-concert waarbij humor en muziek hand in hand gingen.

Meer dan dertig verenigingen kregen zaterdag een forum om hun werking te tonen. Er waren korte optredens, voordrachten, theateracts en concertjes. Kinderen konden zich uitleven in workshops, enkele tentoonstellingen kruisten je pad, sportclubs gaven demonstraties, toonden filmpjes en je kon ook het een en ander zelf proberen. Met zo’n 1.200 bezoekers werd het een ware overrompeling, en daar zat ook het stralende weer voor iets tussen. Elke bezoeker kreeg bovendien twee gratis drankjes om mee te klinken op de feestelijke opening.

Zaterdagavond trilde de dansvloer van de polyvalente zaal op de beats van de beste deejays van eigen bodem, met de Chiro als enthousiaste ceremoniemeesters. Lokale dj-helden van dienst waren DJ 2Laut (Kevin Elaut), DJ Steven (Steven Loyaerts), DJ E-gone (Egon Thomas) en het piepjonge Duo 2IMPACT (Arno Maes en Robin Donckers). Meer dan 700 feestvierders zetten de dansvloer in rep en roer.

Op zondagnamiddag ging de verkenningstocht nog door met een focus op de nieuwe infrastructuur. Zo’n 360 bezoekers genoten van een kijkje achter de schermen. Onze gidsen namen je op sleeptouw door het ganse gebouw tijdens rondleidingen die bijna alle volgeboekt waren. Onderweg waren er verrassende acts en culturele proevertjes: ‘uit de maat’ dansen, een improvisatiegezelschap, een filmpje in de theaterzaal, drummen in de keuken, … Op het voorplein stonden foodtrucks klaar om iedereen te verwennen met hapjes en drankjes.

Dansfeest: na de lange coronadip kon het weer!
Jeugdorkest De Eendracht in actie
Femma toonde haar werking in de inkomhal
Vocaal Damesensemble Caloroso geeft het beste van zichzelf in de theaterzaal
OKRA Laar brengt een parodie: 'Andere' Rieu werd een gesmaakt optreden boordevol humor!

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design