Cinema Brieleke: 'The Florida Project'

In de marge van de American Dream

De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Woensdag 12 januari 2022
14 u. (deuren 13 u.)

Theaterzaal

€ 5

Moonee is zes en heeft een eigenwijs karaktertje. Samen met enkele al even vrijpostige vriendinnen leeft ze volledig vrijgelaten in een motel in de buurt van Disney World. Haar streken lijken haar zeer jonge moeder Hally nauwelijks te verontrusten.

In dat sociologisch broeierige klimaat van kitschkastelen, parkings, fastfoodtenten en palmbomen zoomt Sean Baker een zomer lang in op de zesjarige Moonee (Brooklynn Prince), die samen met haar vriendjes allerlei kattenkwaad uithaalt, terwijl haar alleenstaande en werkloze moeder Halley (Bria Vinaite) namaakparfums slijt om de huur te kunnen betalen. Ondertussen doet conciërge Bobby (Willem Dafoe in zijn beste rol in jaren) zijn best om alle brandjes onder de bewoners te blussen. Desnoods letterlijk.

Sean Baker (‘Tangerine’) schetst een liefdevol en kleurrijk beeld van een verborgen wereld, gezien door de ogen van een zesjarige, waardoor de kleuren en geluiden zeer intens zijn. Een genuanceerd energetisch portret van een door armoede getroffen moeder en dochtertje, in de schaduw van het kasteel van Assepoester. Willem Dafoe ontving een Oscarnominatie voor zijn rol.

‘The Florida Project is niet het soort film dat je braafjes bij de hand neemt, hoewel het einde zelfs het hart van de gehardste cynicus in repen zal scheuren.’ (Focus Knack)

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design