Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt

Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren.

Klik hier als je toch verder wil gaan naar de website

COVID Safe Ticket nodig voor voorstellingen

Vanaf 1 november 2021

In Cultureel Ontmoetingscentrum Brieleke volgen we de COVID-19-maatregelen die vanaf 1 november van kracht zijn. Hiermee volgen we de maatregelen die zijn opgelegd door het Overlegcomité van 26 oktober. De maatregelen kunnen nog wijzigen in een volgend Overlegcomité. We zullen je tijdig informeren moesten er ondertussen wijzigingen in de regels plaatsvinden.

Bestelde je tickets voor een voorstelling of optreden die in deze periode plaatsvindt? Dan moet je een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot de foyer en theaterzaal.

Wie moet een CST voorleggen?

Iedereen ouder dan 12 jaar en 2 maanden (geboortejaar 2009). Kinderen jonger dan deze leeftijd mogen zonder bijkomende controle het Cultureel Ontmoetingscentrum betreden. We raden hen wel aan om een mondmasker te dragen.

Je krijgt een geldig COVID Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Hoe een CST aanvragen?

Het COVID Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je downloadt op je smartphone via https://covidsafe.be. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes ook online opvragen via Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze afprinten.

Het CST of certificaat voor vaccinatie kan op vraag per post toegestuurd worden. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd:
Vlaanderen: 078-78 78 50 (9 tot 19 u. op weekdagen). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar je eBox. Die moet dan wel geactiveerd zijn.

Ben je niet gevaccineerd? Dan moet je eerst een PCR-test laten afnemen (geldigheid: de dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest laten afnemen bij de apotheek (geldigheid: dag van de test plus één dag). Bij een negatief resultaat kan je het COVID Safe Ticket opvragen.

Praktisch

Aan de inkom
Bij het scannen of controleren van jouw COVID Safe Ticket aan de inkom moet je ook een identiteitsdocument kunnen voorleggen. Een rijbewijs mag ook. Deze informatie wordt nergens bijgehouden.

In de foyer / theaterzaal
De foyer is toegankelijk 1 uur vóór en 1 uur na de voorstelling.
Van zodra je binnen bent in de foyer of theaterzaal zijn mondmaskers niet meer verplicht. Ze zijn ook niet verboden. Ook de sociale afstandsregel vervalt. Wij voorzien nog steeds ontsmettingsgel.

Je ticket(s) liever terugbetaald?
Voor annulering en terugbetaling dien je je persoonlijk aan te melden aan de balie van het vrijetijdsloket, Brieleke 16. Dat kan binnen 1 week nadat we een e-mailbericht stuurden naar de tickethouders van de komende voorstelling of optreden. Zo weten we tijdig hoeveel plaatsen er terug vrij zijn voor eventuele andere geïnteresseerden.

Breng je ticket(s) en identiteitskaart mee zodat wij je gegevens kunnen nakijken. Bezorg ons ook je bankrekeningnummer.  

Heb je nog vragen?

  • Over de voorstelling en/of eventuele annulering? Contacteer de dienst vrije tijd: tel. 03-355 50 50 of vrijetijd@wommelgem.be. De uren van het vrijetijdsloket (Brieleke 16) vind je hier.
  • Over het COVID Safe Ticket? Contacteer de dienst Burgerzaken: tel. 03-355 50 50 of burgerzaken@wommelgem.be. Maak gerust een afspraak bij deze dienst (Handboogstraat 36).

Geniet alvast van de voorstelling!

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design