Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt

Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren.

Klik hier als je toch verder wil gaan naar de website

[VERZET NAAR DINSDAG 19 OKTOBER] Jan Decleir, Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor - 'Landru'

Voorstelling over een duistere moordzaak

Door ziekte van Jan Decleir werd de voorstelling ‘Landru’ verplaatst naar dinsdag 19 oktober, om 20.30 u. Heb je reeds ticket(s) en past de datum voor jou? Dan blijven ze geldig voor dezelfde plaatsen. Past de nieuwe datum toch niet en je hebt reeds ticket(s)? Dan kunnen ze worden terugbetaald. Stuur een mailtje naar evenementen@wommelgem.be of bel 03-355 50 50. Graag een seintje tegen woensdag 13 oktober zodat de vrijgekomen plaatsen nog ingenomen kunnen worden.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Dinsdag 19 oktober 2021
20.30 u. (deuren 19 u.)

Theaterzaal

€ 20

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd.

De Parijse Henri-Désiré Landru doet tijdens de Eerste Wereldoorlog minstens elf vrouwen in zijn oven verdwijnen. In zijn notities staan zelfs de namen van 384 dames, maar wat is er precies met hen gebeurd? De enige getuige van zijn gruweldaden is Landru zelf. Waar zijn de lijken? Wat is zijn motief?

In 1921 wordt de Fransman na een spectaculair proces veroordeeld tot de doodstraf. Tijdens zijn rechtszaak ontpopt hij zich als een meesterlijk manipulator en entertainer, onder massale publieke belangstelling. Op spitsvondige wijze omzeilt Landru alle lastige vragen en krijgt hij de lachers op zijn hand.

I SOLISTI, Vlaams Radiokoor en Het Banket presenteren met dit theaterconcert een portret van een gruwelijke grappenmaker in de gedaante van een charmante huisvader, met Jan Decleir in de hoofdrol. De nieuwe theatertekst van Brechtje Louwaard en Tristan Versteven en een compositie van Frederik Neyrinck nemen je mee terug in de tijd en vertellen je Landru’s verhaal.

'De sopranen zijn diegenen die stilstaan bij de lijdensweg van die vrouwen. [...] Ze leveren echt aangrijpende bijdrages.' Veronique Rubens - Music Matters, Klara

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design