Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt

Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren.

Klik hier als je toch verder wil gaan naar de website

Cinema Brieleke: 'Mijn vader is een saucisse'

Feelgoodfilm met een prachtige boodschap

Johan Heldenbergh in een worstenpak. Het beeld is nu al iconisch. Voor Heldenbergh is het zijn eerste grote rol in een Vlaamse film sinds 'The Broken Circle Breakdown' in 2012.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Woensdag 16 februari 2022
14 u. (deuren 13 u.)

Theaterzaal

€ 5

Zoë is beste maatjes met haar vader. Wanneer papa in een bevlieging zijn baan als bankier opgeeft om acteur te worden, zit het er thuis bovenarms op. Enkel Zoë blijft geloven in papa’s droom. Misschien kan hij echt een groot acteur worden, en kan zij hem daarbij helpen, al blijft zijn rol voorlopig beperkt tot het rondlopen in een idioot kostuum.

Deze gevoelige Belgische komedie is een rasechte vader-dochter-buddyfilm. Het scenario is van Jean-Claude van Rijckeghem, gebaseerd op het gelijknamige boek van Agnès de Lestrade. Regisseur Anouk Fortunier won in 2015 een VAF Wildcard met haar LUCA-afstudeerproject ‘Drôle d’oiseau’, een korte fictiefilm over een bipolaire man gezien door de ogen van zijn 11-jarige dochter.

Fortunier vindt met de hulp van een stel geweldige acteurs, zoals onder meer Johan Heldenbergh en Hilde De Baerdemaeker, precies de juiste toon, vol humor en begrip. Alweer werd in eigen land een toptitel voor het jonge publiek gedraaid.

'Haar eerste langspeler is pure feel good, een film waarbij je achteraf goedgeluimd uit de bioscoop komt gestapt, de wijde wereld in.' (Doorbraak.be)

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design