Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt

Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren.

Klik hier als je toch verder wil gaan naar de website

Cinema Brieleke: 'Parasite'

Tragikomische klassenstrijd in sneltreinvaart

In deze zwarte komedie volgen we een arm gezin, waarvan de familieleden zich één voor één hechten aan een rijk gezin in Seoul. De eigenzinnige en onvoorspelbare film begint grappig, wordt almaar donkerder, en werkt naar een explosief einde toe. 'Een komedie zonder clowns en een tragedie zonder schurken', zoals regisseur Bong Joon-ho zijn film zelf omschrijft.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Woensdag 11 mei 2022
14 u. (deuren 13 u.)

Theaterzaal

€ 5

Ki-taek is de pater familias van een arme familie die in de kelder van een appartement samenhokt. Het wemelt er van ongedierte. Zijn hele gezin is werkloos en overleeft met het weinige geld dat ze krijgen voor het plooien van kartonnen dozen voor een pizzeria. Op een dag lacht het geluk Ki-taek tegemoet als zijn zoon Ki-woo, op aanbeveling van een vriend, als privéleraar Engels aan de slag kan bij een rijke familie in een exclusieve wijk hoog boven Seoul. Hij kijkt zijn ogen uit in de prachtige villa, waar dienstpersoneel werkt en de eigenaar, de heer Park, zelfs een eigen chauffeur heeft. Listig probeert Ki-woo er ook zijn zus en ouders aan een job te helpen ...

Met een cocktail van genres en een virtuoze beeldtaal is ‘Parasite’ een vlijmscherpe sociale satire, swingend en met veel humor gebracht. Op de uitreiking van de Oscars in Los Angeles won ‘Parasite’ vorig jaar de award voor beste film. Deze overwinning is een primeur in de geschiedenis van de Oscars. Voor het eerst won namelijk een niet-Engelstalige film de Oscar voor beste film. De overwinning kwam nochtans niet helemaal uit de lucht gevallen: eerder op de avond had de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho al het beeldje voor beste internationale film, het beeldje voor beste origineel scenario en het beeldje voor beste regisseur in ontvangst genomen.

‘Maar ga nu vooral eerst naar de Zuid-Koreaanse film Parasite. Het is een slimme, komische thriller en een lust voor oog en oor.’ (De Standaard)

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design