Jan De Smet - 'Solo en zonder veel cinema'

Optreden van een muzikale omnivoor

In de loop van zijn – nu al tweeënvijftig jaar durende – muzikantenbestaan heeft zanger / componist / tekstschrijver / muziekliefhebber en multi-instrumentalist Jan De Smet een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld. Een deel daarvan kon hij 32 jaar lang kwijt bij De Nieuwe Snaar. Maar heel wat van dat specifieke materiaal kwam daardoor slechts sporadisch aan de oppervlakte. Jan De Smet is een muzikale omnivoor en bijna alle denkbare muziekstijlen zijn vertegenwoordigd.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Donderdag 22 juni 2023
20 u.

Theaterzaal

15 € standaard | 7,5 € sociaal tarief

Na het mooie einde van De Nieuwe Snaar in 2013 wordt dit repertorium nu ook publiek gemaakt in deze solovoorstelling. Onweerstaanbare drang is daar de oorzaak van. Hij begeleidt zichzelf op een zestal verschillende instrumenten (gelukkig nooit allemaal tegelijk).

Jan levert zich ‘Solo en zonder veel cinema’ over aan het repertorium dat zich die dag zal aandienen. Hij kiest zijn materiaal zorgvuldig en breit de nummers aan elkaar met interessante verhalen en grappige anekdotes. Foto (c) Marco Mertens

In zijn koffer zitten heerlijke verhalen en vergeten songs met eeuwigheidswaarde. Het is de geestigste les monumentenzorg die ik ooit kreeg. Gebracht door Meester Jan, een zanger met een hoed, in de vorm van zijn leven.

Stijn Tormans in Knack

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij