Kerstconcert met Kandoris

Kerstfolk met ballen

De coronacrisis was al enkele jaren spelbreker, maar tradities zijn er om in ere te houden. Dit jaar pakt de cultuurraad opnieuw uit met een kerstconcert op maandag 26 december. Met Kandoris ontvangen we een folkband van eigen bodem. Plaats van afspraak is ditmaal niet de kerk, maar de theaterzaal van Vrijetijdscentrum Brieleke. Het concert vangt aan om 20 u., de foyer is geopend om 19 u.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Maandag 26 december 2022
20 u.

Theaterzaal

8 €

Kandoris is een folk- en countrygroep die werd opgericht door de Wommelgemse Lien Kooyman, dochter van de bekende kleinkunstzanger Ed Kooyman. Samen met een vriendin zong Lien aanvankelijk tweestemmige liedjes. Gaandeweg groeide de groep uit tot een vijfkoppige band, die het midden houdt tussen traditionals en eigen nummers: Lien Kooijman (zang, accordeon, banjo), Laura Vercruysse (zang, dwarsfluit), Ed Kooyman (zang, banjo), Frank Bierque (zang, contrabas) en Liens vriend Bart Vanpeteghem (zang, gitaar).

In 2005 oogstte Kandoris steeds meer bijval met hun kerstconcerten met unieke bewerkingen van kerstsongs in traditionele muziekstijlen: Ierse folk, Americana, ‘old style’ country, gospel, bluegrass en dialectzang. Hun kerstconcerten zijn uniek omdat ze zowel uitbundig als ontroerend zijn.

Kandoris mocht reeds vijf maal aantreden op het bekende Skagen Festival in Denemarken. Ze waren ook te al te zien op verschillende festivals als Fir Bolg te Vorselaar, Folkwoods in Eindhoven, Beleuvenissen in Leuven, in tal van culturele centra, op parkconcerten, kerstmarkten en tijdens de Bollekesfeesten. Ook in Nederland, Frankrijk en Duitsland weet de vrolijke muziek van Kandoris te bekoren.

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij