Cultuur op het Brieleke

Vrijetijdscentrum Brieleke wordt het kloppend hart van het vrijetijdsgebeuren in Wommelgem. Sport, cultuur en jeugd gaan er hand in hand. Het pronkstuk is ongetwijfeld het Cultureel ontmoetingscentrum – kortweg ‘COC’ – met zijn polyvalente zaal, foyer, keuken en artiestenloges. Deze polyvalente zaal kan via een geluidsdichte mobiele wand aan de noden van elke activiteit aangepast worden. Met behulp van een uitschuifbare tribune, een volledig technisch uitgerust plafond, een speelvlak en een ruime backstage wordt de zaal gezwind tot theaterzaal omgetoverd. Met de opening van het COC begint Wommelgem aan een nieuw hoofdstuk. Het vrijetijdsloket in de inkomhal opent op 1 september, het seizoensprogramma gaat van start in oktober.

Een COC, waarvoor staat dat?

Een cultureel ontmoetingscentrum staat voor ‘cultuur’ en ‘ontmoeting’. Het Brieleke wordt een levendige verzamelplek waar cultuur centraal staat, met een verrassende mix aan activiteiten. Er is keuze uit film, theatervoorstellingen en lezingen, afgewisseld met sterke comedynamen en een variatie van muzikale momenten. Naast een eigen programma biedt het COC ook onderdak aan initiatieven van het verenigingsleven. De lokale amateurkunstenaar is er net zo welkom als de grote ster.

Cultuur stelt ook ontmoeting centraal. Het COC brengt mensen samen en wil een open huis zijn. Het is een plek waar mensen in een warme sfeer kunnen proeven van cultuur. Een plek ook waar je na de voorstelling kan bijpraten en gezellig een pintje drinken. Waar sociale contacten onderhouden worden in een modern kader, maar waar intimiteit en kleinschaligheid er evengoed toe doen.

Daarnaast is het een plek die kansen schept tot samenwerking: we verwelkomen verenigingen, organisatoren en enthousiastelingen. Samen bouwen we aan een aanbod boordevol talent, in gedeelde ontroering en verwondering.

Ook interessant…

Vrijwilligers

Geen cultureel ontmoetingscentrum zonder vrijwilligers. Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je een hart voor cultuur?

Tijdens voorstellingen en andere activiteiten zijn vrijwilligers een essentiële schakel in de werking van het COC. Denk bijvoorbeeld aan het onthaal van het publiek, hulp als zaalwacht, het bemannen van de vestiaire, waken over de netheid van het sanitair, het controleren van de tickets, tappen aan de toog en meer. Naast deze hulp ben je als vrijwilliger ook een belangrijk klankbord voor de werking van het COC. Je bent alert voor reacties van het publiek en polst wat er leeft bij de bezoekers.

Wat bieden we?
Een warme, gezellige sfeer waarin je nieuwe mensen leert kennen en samenwerkt met een team gelijkgestemde zielen. De avond van de vertoning kan je uiteraard gratis genieten van de voorstelling.

Zin om ons te helpen?
Stuur een mailtje naar vrijwilliger@wommelgem.be, vertel wat over jezelf, waarom je als vrijwilliger aan de slag wil en op welke fronten je zou willen helpen. Vergeet ook je naam, leeftijd en telefoonnummer niet te vermelden! Twijfel dus niet om je kandidaat te stellen!

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij