Cinema Brieleke: 'Monos'

Koortsdromerige kindsoldatenfabel

‘Monos’ is een adembenemende overlevingssaga die zich afspeelt in de Zuid-Amerikaanse jungle. De film volgt een jonge groep tienerguerrillero's die een Amerikaanse gijzelaar moeten bewaken. Een genadeloos, overweldigend verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Woensdag 9 maart 2022
14 u. (deuren 13 u.)

Theaterzaal

€ 5

Acht tieners op een woeste hoogvlakte in Colombia. Ze dragen klinkende namen als Wolf, Smurf, Rambo en Lady. Het zijn ‘monos’ (apen), commando’s die boven op een berg paramilitaire training krijgen. Van hun fanatieke commandant krijgen ze een nieuwe opdracht. Naast het bewaken van de krijgsgevangen Amerikaanse dokter, moeten ze ook de koe Shakira gaan verzorgen. Bij deze schijnbaar simpele opdracht loopt het mis. De jolige sfeer waarin gelachen en gestoeid werd, slaat om en het wordt menens. Machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen steken de kop op.

‘Monos’ is een avontuur waarin je overweldigd wordt door de weelderige natuur, rauwe emoties en een beklijvende sound design. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap en overlevingsdrang. Deze mix tussen ‘Apocalypse Now’ en ‘Lord Of The Flies’ is een echt prijzenbeest. Zo wist de film twee prijzen in de wacht te slepen op het afgelopen Film Fest Gent, waaronder die voor beste soundtrack en sound design.

‘Monos is een film van angstaanjagende schoonheid’ (De Morgen)

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design