Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt

Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren.

Klik hier als je toch verder wil gaan naar de website

Cinema Brieleke: 'The Crossing' [met COVID Safe Ticket]

Gratis film bij herdenking Wapenstilstand

Vier Noorse kinderen maken tijdens de Tweede Wereldoorlog een barre tocht door de koude bossen. De Duitsers zitten de kinderen op de hielen. Een spannende film over vertrouwen en vriendschap, over angst en grote moed.

Georganiseerd door
dienst vrije tijd

Woensdag 10 november 2021
14 u. (deuren 13 u.)

Theaterzaal

Gratis

Het is december 1942 en vier Noorse kinderen zijn op de vlucht. Sara en Daniel zijn Joods en dreigen door de Duitse bezetters te worden opgepakt. Ze hebben zich verstopt in de kelder van het ouderlijk huis van Otto en Gerda, maar dan worden hun ouders opgepakt op verdenking van hulp aan de Joden. Moedig besluiten Otto en Gerda de plaats van hun ouders in te nemen en Sara en Daniel te helpen ontsnappen naar Zweden. Een lange barre tocht door koude bossen en zware sneeuwval volgt waarbij de Duitsers de kinderen op de hielen zitten. Gelukkig ontmoeten goede helpers elkaar onderweg. Maar wie kunnen de kinderen echt vertrouwen?

De film wordt speciaal vertoond in het kader van de herdenking van Wapenstilstand op 11 november, een jaarlijks moment van stilte en bezinning. Op die dag staan we stil bij de slachtoffers en gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.

'Een Tweede Wereldoorlog-film voor kinderen die nergens écht grimmig wordt.' (De Volkskrant)

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design