Jeugdontmoetingscentrum (JOC) 'De Stal'

Het lokaal bestuur heeft met het JOC als voornaamste doelstellingen ontmoeting, vrije tijd, ontspanning en experimenteerruimte te bieden aan jongeren uit Wommelgem en omgeving voor een doorgaans breed publiek met verschillende interesses, zonder onderscheid in geslacht, herkomst, ideologische of politieke overtuiging.

JOC-Agenda

’t JOC is momenteel gesloten. Er wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuwe doorstart. Zo zal het in de komende maanden (en jaren – we plannen vooruit) hopelijk terug uitgroeien tot het gezelligste hoekje van Wommelgem en omstreken. Maar zonder jou gaat dat natuurlijk niet lukken. Heb je interesse? Stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar vrijetijd@wommelgem.be om deel uit te maken van de jonge ploeg vrijwilligers. 

 

Wat is het JOC?

Het jeugdontmoetingscentrum ‘De Stal’ is een plaats voor en van jongeren

Ontmoeten: Jongeren die in hun vrije tijd samenkomen. Ze organiseren hun tijd rond thema’s en activiteiten die hun eigenheid weerspiegelen. Jeugdhuiswerk komt van de jongeren zelf, door en voor hen. Het draait om netwerken, rond de toog en veel meer. Een plek om te hangen en zich thuis te voelen.

Samen: Jongeren leren via hun engagement om te gaan met verantwoordelijkheid. Ze verkennen er andere smaken, culturen, interesses en meningen. Je bent samen, je werkt samen, je leeft samen.

Activeren: Groepswerk waarbij de diversiteit onder de jongeren als een meerwaarde wordt beschouwd. Het is een open huis waar onderlinge verschillen ervoor zorgen dat jongeren van elkaar leren. Grenzen worden verlegd, nieuwe mogelijkheden ontdekt. Jongeren krijgen kansen maar mogen ook falen. Hun actieve inzet is het doel van de werking en zorgt ervoor dat het JOC voortdurend blijft evolueren.

Educatie: Jongeren worden uitgedaagd om voor zichzelf op te komen en zich te uiten, ze verleggen er hun grenzen. Het JOC is met andere woorden een plaats waarin jongeren al doende kunnen leren, zowel bewust als onbewust. Van zichzelf al doende, door een cursus en van elkaar. Je leert er dingen die je ook buiten het JOC kan gebruiken.

Openingsmomenten

Het jeugdontmoetingscentrum (JOC) zal wekelijks geopend zijn. Welke dag(en) worden hier later nog meegedeeld.

Bij een normale café of activiteitenavond zal het JOC de deuren tot 2.00u open houden. Bij evenementen en fuiven kan dit sluitingsuur veranderen. 

Locatie en meer info

Brieleke 16
2160 Wommelgem

Nieuwsbrief

Direct mee met al onze nieuwtjes? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Hét kloppend hart voor sport, jeugd en cultuur in Wommelgem.

Brieleke 16
2160 Wommelgem

©2021 ’t Brieleke
BE0888888888
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij